0
 • Για παραγγελίες τηλεφωνήστε στο 2351300438 
 • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €50
Alpha Hookah X Special Edition Harley 48cm
Alpha Hookah X Special Edition Harley 48cm Alpha Hookah X Special Edition Harley 48cm Alpha Hookah X Special Edition Harley 48cm Alpha Hookah X Special Edition Harley 48cm Alpha Hookah X Special Edition Harley 48cm

Alpha Hookah X Special Edition Harley 48cm

Alpha Hookah
 • Χαρακτηριστικά προϊόντος
 • 001390
 • Alpha Hookah
 • €260.00

ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

- +

Περιγραφή προϊόντος

ΠΡΟΣΟΧΗ το προϊόν είναι διαθέσιμο κατοπιν παραγγελίας !

Παράδοση σε 15-20 μέρες

Τα προϊόντα «Κατόπιν Παραγγελίας» θα πρέπει να εξοφληθούν έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της παραγγελίας.

Στα προϊόντα «Κατόπιν Παραγγελίας» δεν ισχύει ο τρόπος πληρωμής με αντικαταβολή.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραλάβετε από το κατάστημά μας προϊόντα «Κατόπιν Παραγγελίας» αυτά θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί με την ανάθεση της παραγγελίας.

Για πολλούς το κάπνισμα ναργιλέ είναι καθημερινή συνήθεια και για άλλους είναι μια συνήθεια χαλάρωσης.

Σε όποια κατηγορία και από τις 2 να ανήκεις, δεν παύει να είναι προτεραιότητα η σωστή διαδικασία στησίματος του ναργιλέ μας.

Αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε όλα μας τα υλικά, μπορούμε να ξεκινήσουμε την διαδικασία της προετοιμασίας.

Βήμα 1: Ανάβουμε τα καρβουνάκια μας με γκαζάκι ή θερμάστρα ναργιλέ

 1. Πιάνουμε το καρβουνάκι μας με την τσιμπίδα
 2. Χρησιμοποιούμε ένα γκαζάκι ή θερμάστρα ναργιλέ για να δώσουμε φωτιά στο καρβουνάκι μας
 3. Το αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να ανάψει και να αποκτήσει την θερμότητα που θέλουμε
 4. Τα τοποθετούμε σε ένα ασφαλές σημείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε
 5. Τους δίνουμε χρόνο να “ξεκουραστούν”

*Προσοχή: Μην ανάβετε τα καρβουνάκια πάνω στον λουλά.

Βήμα 2: Ετοιμάζουμε τον καπνό μας

Αφού έχουμε επιλέξει τον καπνό μας, τον ετοιμάζουμε για να τον τοποθετήσουμε στο πήλινο μας. Μια δόση 18-20 γραμμαρίων είναι η ιδανική δόση καπνού. Βέβαια εξαρτάται και από το πήλινο μας και την χωρητικότητα του. Επεξεργαζόμαστε λίγο τον καπνό μας και τον “σπάμε” για να μην είναι ένα σκληρό και ενιαίο κομμάτι. Διαχωρίζουμε τα φύλλα μεταξύ τους ουσιαστικά και προσέχουμε για τυχόν κλαδάκια στο μείγμα μας.

Βήμα 3: Βάζουμε τον καπνό στο μπολ

Τοποθετούμε τον καπνό μας στο πήλινο/μπολ, σχολαστικά και με προσοχή. Προσπαθούμε να πάει σε όλη την επιφάνεια της κεφαλής ο καπνός και να είναι ομοιόμορφος. Στην συνέχεια, με βελόνα ή με ένα λεπτό μαχαίρι, καθαρίζουμε την τρύπα του πήλινου/μπολ από τον καπνό και τον σπρώχνουμε στα πλαϊνά ώστε να χαμηλώσει και μην εμποδίζει το καλούτ. Δεν θέλουμε να καεί ο καπνός μας και να χαλάσει η γεύση του.

Βήμα 4: Βάζουμε τα κάρβουνα μας στον καπνό

Τοποθετούμε το καλούτ πάνω στο πήλινο/μπολ. Με την τσιμπίδα παίρνουμε τα καρβουνάκια και τα τοποθετούμε μέσα στο καλούτ. Αν χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο αντί για καλούτ, προτιμήστε το διπλό φύλλο αλουμινόχαρτου. Αφού το κλείσετε καλά, ανοίξτε μικρές τρύπες με το τσιμπιδάκι ή μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετήστε και εδώ τα κάρβουνα πάνω στο μπολ. Ιδανικός αριθμός κάρβουνων είναι 2-3, ανάλογα και το μέγεθος του ναργιλέ.

Πόσο θέλει ο καπνός για να ζεσταθεί;

Ο εκτιμώμενος χρόνος για να ζεσταθεί το πήλινο/μπολ είναι 4-5 λεπτά.

Βήμα 5: Τοποθετούμε το νερό στην γυάλα

Μέχρι τα καρβουνάκια μας να κάνουν την δουλειά τους και να ζεστάνουν τον καπνό μας, εμείς γεμίζουμε την γυάλα μας με νερό. Βάζουμε νερό, μέχρι 2-3 δάχτυλα από εκεί που τελειώνει ο σωλήνας. Σε καμία περίπτωση δεν γεμίζουμε την γυάλα μέχρι πάνω ούτε ξεπερνάμε τα όρια της γυάλας.

Βήμα 6: Βάζουμε όλα τα κομμάτια του ναργιλέ

Συνδέουμε τον ναργιλέ μας πριν βάλουμε το πήλινο/μπολ με τον καπνό στην φλάντζα. Με λίγα λόγια, βάζουμε το λάστιχο στην βαλβίδα, το τάσι και τις φλάντζες. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τις φλάντζες και να τις καθαρίζουμε σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.

Βήμα 7: Βάζουμε το μπολ στον ναργιλέ

Με προσοχή τοποθετούμε το μπολ με τον καπνό και τα καρβουνάκια πάνω στον ναργιλέ. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και να αρχίσει να αφομοιώνει την θερμότητα του μπολ το σημείο επαφής με τον ναργιλέ.

Πως να δω αν είναι έτοιμος ο καπνός;

Αρχικά με προσοχή πιάνουμε την βάση του μπολ και βλέπουμε αν η θερμοκρασία έχει ανέβει και μας ικανοποιεί. Μπορούμε επίσης να φυσήξουμε τον ναργιλέ από το επιστόμιο προς τα μέσα και να δούμε αν θα βγει καπνός από την πάνω πλευρά του ναργιλέ. Αν δεν βγει έντονος καπνός χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα.

Βήμα 8: Περιποιούμαστε τα κάρβουνα

Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το κάπνισμα μας, αφαιρούμε το ένα από τα 3 κάρβουνα. Τα άλλα 2 τα τινάζουμε να φύγουν οι στάχτες και τα βάζουμε πάλι στο καλούτ ή το αλουμινόχαρτο.

Βήμα 9: Απολαμβάνουμε τον ναργιλέ μας

Το τελευταίο κομμάτι είναι να απολαύσουμε τον ναργιλέ μας και το κάπνισμα. Τραβάμε 2-3 γερές ρουφηξιές από τον ναργιλέ μας και βλέπουμε πόσο πυκνό είναι το ντουμάνι μας. Επίσης αφήνουμε τον καπνό να βγάλει όλα του τα αρώματα.

«Το κάπνισμα με ναργιλέ δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό ενός τσιγάρου. Τα τσιγάρα είναι για ανθρώπους βιαστικούς, νευρικούς, ανταγωνιστικούς όπως προτρέπει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Όμως όταν καπνίζεις ναργιλέ έχεις όλο το χρόνο να σκεφτείς. Σε διδάσκει να έχεις υπομονή και ανοχή και σου προσφέρει την εκτίμηση μιας καλής παρέας. Οι καπνιστές του ναργιλέ παρουσιάζουν μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση της ζωής από αυτήν των καπνιστών τσιγάρου».  (Ismet Ertep)